About The Author

This is a sample info about the author. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis.

Get The Latest News

Sign up to receive latest news

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Cum sa Ingrijesti un Purcel de Guineea

Daca v-ati cumparat un purcel de Guineea, veti avea ocazia sa constatati destul de rapid ca, desi este un animal foarte simpatic si afectuos, acesta are o idee foarte clara despre ingrijira care i se cuvine si de aceea, stie sa pretinda, uneori destul de zgomotos, respectarea acestuia. Pentru a intra in randul stapanilor de purcei cu "acte in regula", iata ce ar trebui sa cunoasteti despre programul ingrijirilor unui purcelus.

1. Zilnic

- Masa

Purcelul va cere de mancare de multe ori pe zi, dar este bine sa nu-i dati de cate ori cere, ci sa-i stabiliti un orar pe care sa aveti grija sa-l respectati. O data obisnuiti, purcelusii vor sti exact cand a venit timpul sa-si ceara drepturile. De asemenea este bine sa dispuneti de un meniu variat, in functie de sezon: salata, iarba(foarte bine spalata), spanac(doar foarte proaspat), frunze de teline, patrunjel, morcovi, castraveti, rosii, ardei gras, varza, conopida, mar, struguri, pepene, portocala, etc. Pe langa acestea, adaugati in meniu hrana uscata, adica paine, fan sau iarba uscata si graunte(grau, porumb, ovaz, etc). Puteti cumpara ca supliment de hrana, mancare speciala pentru purcei de Guineea, care contine toate grauntele necesare, dar si legume deshidratate si vitamine speciale pentru o dezvoltare sanatoasa. Din acestea, doza maxima de hrana pentru o zi ar trebui sa fie de aproximativ 50 g.

Atentie ! Purcelul de Guineea si maimuta sunt singurele animale care nu pot sintetiza vitamina C. De aceea, are nevoie de o doza crescuta de vitamina C, pentru a nu se imbolnavi; incercati sa-i dati cat mai des legume bogate in aceasta vitamina (broccoli, ardei gras, portocala, grepfruit), sa-i cumparati din cand in cand hrana speciala ca supliment vitaminic sau sa-i turnati cateva picaturi de vitamina C fiola in apa pe care o bea. Ce sa nu-i dati sa manance: fasole verde, cartofi.
- Apa

Apa din tubul special atasat custii se va schimba zilnic, chiar daca este imposibil ca purcelul s-o poata bea pe toata

- Plimbarea

Una dintre cele mai mari placeri ale purcelusului este plimbarea, careia ii veti rezerva o ora fixa seara sau in cursul dupa-amiezii. Aceasta poate dura una sau doua ore, timp in cate el va face nenumarate descoperiri, intotdeauna aceleasi. Pentru a-i asigura un mediu de plimbare confortabil (in curte sau in casa), aveti grija sa indepartati orice posibil pericol, dar si sa va puneti la adapost obiectele folositoare pe care purcelul ar putea sa-si incerce dintii. Pentru a-l obisnui cu plimbarea, cresteti treptat perimetrul ei, delimitand la inceput spatiul cu pereti din carton sau zabrele. Un alt sfat important: nu-l scoateti niciodata la plimbare daca nu s-a obisnuit bine cu propria cusca, pentru ca se va sperea si isi va cauta un refugiu, de obiei sub pat.


- Perierea

Daca purcelusul dumneavoastra face parte dintr-o rasa cu par lung, perierea va fi necesara zilnic. In caz contrar, este bine sa-l periati dupa fiecare baie, adica o data - de trei ori pe an. Puteri folosi o perie speciala, achizitionata de la un pet-shop, sau o perie de unghii. Aveti grija ca pieptanarea sa fie facuta in sensul cresterii parului !

2. Saptamanal

- Schimbarea asternutului

O data pe saptamana sau chiar mai des daca aveti timp, schimbati talasul in care sta, pentru ca altfel se poate imbolnavi.
- Accesorii de ros

Dintii purceilor cresc continuu, astfel incat va fi nevoie sa-i asigurati permanent material de ros: carton sau lemne speciale de la pet-shop. Un inlocuitor foarte bun poate fi painea uscata.

3. Lunar

Ca animal de casa, purcelul nu are prea multe ocazii sa-si foloseasca unghiile. Acestea vor creste insa destul de mari, deranjandu-l la mers si durandu-l. Este bine ca o data pe luna sa-i faceti un control la unghii si daca acestea sunt prea lungi, sa le taiati cu o unghiera mare sau sa-l duceti la veterinar pentru taiere.

4. Anual

De obicei, purcelul trebuie sa faca baie o data pe an, cu un maximum de trei bai anual, indicate doar in cazul in care se plimba pe afara sau miroase urat. Spalarea se face in asa fel incat sa nu i se ude capul. Cum nu veti gasi in comert un sampon special pentru purcei, incercati samponul pentru caini. Atentie ! Nu incercati sa-l uscati cu uscatorul de par.
»»  read more

Cum sa Imbunatatiti Aspectul Bucatariei cu Cheltuieli Minime

Chiar daca nu beneficiati de un buget important pentru a va transforma radical bucataria, micile schimbari vor face diferenta, imbunatatindu-i aspectul. Iata cateva idei simplu de pus in practica si a caror realizare nu va va costa o avere.

1. Blatul de lucru

Cea mai vizibila parte a bucatariei o constituie blatul de lucru, motiv pentru care se recomanda sa-i acordati o atentie sporita. Daca este vechi si plin de zgarieturi de cutit, inlocuiti-l cu unul nou. Acesta va avea un impact imediat asupra felului in care arata bucataria. Daca blaturile de granit sau piatra sunt prea scumpe pentru buzunarul dumneavoastra, orientati-va spre blaturile din PAL melaminat.
Acestea se gasesc intr-o gama variata de decoruri - mozaic, granit, stejar, fag, onyx verde, etc., fiind disponibile in marile magazine cu produse pentru casa. Operatiunea este migaloasa, insa cu putina rabdare veti reusi s-o duceti la bun sfarsit.


2. Feroneria

Daca nu puteti inlocui dulapurile de bucatarie, le puteti da macar o noua fata, schimbandu-le feroneria. La magazinele specializate gasiti diverse modele de manere pentru usile de dulap sau pentru sertare. Veti alege cu siguranta modelul potrivit, fie ca este vorba despre un decor ultramodern sau de unul clasic. Schimbati, de asemenea, balamalele stricate, astfel incat usile dulapurilor sa se inchida corect, sau strangeti suruburile celor existente.


3. Iluminatul

In loc sa schimbati vechile intrerupatoare, inlocuiti-le cu un variator de lumina care ofera, prin simpla rotire a butonului, o cu totul alta atmosfera, modificand aspectul si functionalitatea camerei. Daca doriti sa beneficiati de o lumina puternica, necesara desfasurarii unor activitati precise, nu trebuie decat sa reglati la maximum butonul variatorului. In schimb, daca luati masa sau pur si simplu va place sa stati la o cafea in bucatarie cu prietenii, puteti beneficia de o atmosfera mult mai placuta, diminuand usor lumina. Astfel de variatoare se gasesc pe piata la preturi rezonabile. Unele modele pot fi actionate de la distanta prin telecomanda TV sau orice alta telecomanda.


4. Zugraveala

Nimic nu schimba mai mult aspectul unei camere decat o mana proaspata de vopsea. Acest lucru e mai evident daca in bucatarie exista dulapuri de culoare inchisa. Dand peretilor o culoare mai deschisa, dulapurile, blatul de lucru, feroneria... vor iesi mai mult in evidenta.

5. Podeaua

Descotorositi-va de vechiul linoleu galben sau verzui. Aveti la indemana cateva alternative ieftine de placare a podelei. Gresia este cea mai indicata- are un aspect placut si se intretine usor. Puteti insa apela si la parchet laminat, tot mai utilizat chiar si in bucatarie, daca aceasta este integrata in living. Cu siguranta, nu veti avea nevoie de un buget prea mare, mai ales daca va incumetati sa placati chiar dumneavoastra podeaua.

»»  read more

joi, 21 ianuarie 2010

NASA va Construi Primul Avion Prietenos cu Mediul


De curand, NASA a inceput constructia unu avion care functioneaza cu ajutorul unor motoare electrie, fiind primul aparat de zbor cu zero emisii. Cand este situat pe pamant, acest avion are 4 picioare de sustinere extensibile si o inaltime de 3,7 metri.

Avionul este proiectat special pentru armata, deoarece este foarte silentios, atingand o viteza de 480 km/h iar in comparatie cu avioanele ce au motoare cu combustie interna, acesta are zero emisii. Noul avion "prietenos cu mediul" este dotat cu o baterie litiu-fosfat care ii permite sa zboare 80 de kilometri dupa fiecare alimentare iar cu ajutorul a 2 elicii acesta se inalta de la pamant.

In opinia mea acest aparat de zbor ajuta foarte mult mediul inconjurator, reducand poluarea fonica cat si pe cea atmosferica. Sper ca in viitorul apropiat producatorii sa ii faca niste imbunatatiri la beterii, intrucat acestea au o capacitate destul de scazuta.
»»  read more

miercuri, 20 ianuarie 2010

Cum sa Construiesti din Bambus Elice Pentru o Turbina Eoliana

Aceste elice sunt foarte usor de realizat si nu necesita nici o calificare doar masuratori precise si atentie la detalii. Pentru realizarea lor ai nevoie de urmatoarele:

- un lemn de bambus de circa 10 cm latime si o lungime de 4 picioare
- o ruleta
- 1 fierastrau (este recomandat unul circular)
- polizor (puteti utiliza si smirghel)

Apoi se taie bambusul de la mijloc in doua bucati iar dupa se imparte in 3 parti dupa cum se vede in imagine si se taie.

Se marcheaza 15 cm de la baza catre margine (la fel ca in imaginea de jos). Apoi marcati aproximativ 6 cm perpendicular pe marginea cealaltă( (până la marginea de jos în această imagine).

Mai intai trebuie nivelate nodurile deoarece mai exista cateva neuniformitati pe partea concava. Decupati exact ca in poza urmatoare

Pentru a tine mai bine poti face ca baza elicelor sa aiba ceva metal.

»»  read more

Cum sa Construiesti o Turbina Eoliana de 1000 Watti

Va voi arata cum sa construiti o turbina eoliana de 1000 watti, aceasta fiind capabila sa incarce o baterie de acumulatori. Este un alternator cu magneţi permanenţi, generand curent alternativ trifazic transformat in curent continuu. Acesti magneti se invart in timp ce bate vantul astfel incat nu sunt necesare perii sau inele colectoare.

Rotorul este alcatuit din 12 discuri de magnet taiate hidraulic. Se taie un suport cilindric pentru montarea magnetilor iar acestia trebuie montati la 12 grade unul de celalalt cu polul nord in partea exterioara. Dupa toate acestea se toarna rasina incinsa peste forma suportului.


Se construiesc 9 bobine care se leaga im configuratie trifazica sub forma de stea iar apoi se fixeaza cu rasina.

Mai multe informatii puteti gasi pe Instructables

»»  read more

marți, 19 ianuarie 2010

Cum sa Construiesti un Panou Solar Portabil

In acest articol va voi arata cum sa construiti un mic panou solar portabil care va fi capabil sa incarce 2 baterii de tip AA in 1-2 zile. Acest panou solar il puteti folosi pentru incarcarea electronicelor mici.

Panoul este format din 3 celule solare (1 "x3") cablate in serie cu o dioda de blocare montata pe o placa si protejata de plastic transparent. In aceasta configuratie panoul poate genera aproximativ 4 volti la 250 de miliamperi incarcand 2 baterii in 1-2 zile. Tote acestea depinzand de starea vremii si de capacitatea bateriilor.

Exista o multime panouri solare mici disponibile pe internet dar construirea unuia de catre tine iti va da flexibilitatea sa configurezi panoul in asa fel incat sa genereze tensiunea dorita, plus poate sa fie chiar mai ieftin.


Initial am folosit cateva panouri solare mici ( 1"x3") pe care le-am cumparat in urma cu un an pentru a-mi incarca telefonul mobil. Am conectat in serie 6 celule pe care le-am montat pe placa. Acestea au generat suficienta electricitate pentru a incarca celularul. Oricum au fost cateva nemultumiri. Prima a fost cand am avut nevoie sa imi incarc telefonul dar afara ori era innorat ori noapte. Urmatorul lucru ce m-a deranjat era ca tot timpu cand primeam telefoane, eu eram in casa iar mobilul afara, la incarcat iar dupa o perioada celulele s-au murdarit, folosindu-le des si una dintre ele s-a rupt.

Solutia mea la aceste probleme a fost aceea de a marii flexibilitatea prin incarcarea a 2 baterii de tip AA in locul telefonului si sa le pune pe aceste intr-un USB portabil care sa-mi incare telefonu. Pentru a proteja celulele le-am lipit pe o placa de sprijin si le-am acoperit cu o folie de plastic transparenta. A pus o dioda de blocare pentru a preveni descarcarea bateriilor. Pentru a marii tensiunea panoului trebuie puse firele in serie iar pentru a marii amperajul trebuie puse in paralel.

Materialele de care ai nevoie sunt urmatoarele:

- opt celule soare (acestea le-am cumparat online. Puteti incerca pe Silicon Solar , Plastecs , eBay sau cautati pe google).
- sarma subtire
- folie de cupru conductoare ( folosita de obicei pentru conectarea panourilor unul de celalalt).
- plastic transparent (de 0,1 cm)
- 4-6 suruburi de lemn
- adaptor pentru 2 baterii AA
-
lemn, un panou de aproximativ 1 / 2 cm grosime
- vopsea
- adeziv
- lipici

Ustensile necesare:

- pistol de lipit
- cutter
- masina de gaurit
- perie de vopsea
- ferastrau

Pentru inceput taiat o bucata de lemn care sa aiba dimensiunile potrivite pentru a sprijini celuele solare. Eu am aranjat celulelor solare în două coloane de patru celule (pentru a face panoul mai mult patrat decat dreptunghiular). Acestea au ocupat o suprafata de 6 1/2" x 4 , plus am lasat un spaţiu suplimentar pentru cabluri si pentru a asigura acoperirea suportului care a ajuns la o dimensiune final de 8 "x 5 1 / 2". In continuare am slefuit si vopsit lemnul dupa cate l-am lasat sa se usuce.


Toate celulele vor fi lipite in serie. Fata fiecarei celule va fi lipita de spatele urmatoarei celule in serie. Folia de cupru se taie in aproximativ 10-11/2" bucati lungi. Lipeste 8 dintre ele pe partea din fata a 8 celule, in asa fel incat jumatate de panda sa iasa in afara celulei ( banda iesita va fi lipita in serie pe partea din spate a celulei urmatoare). Aranjati cu grija celulele in 2 coloane a cate 4 celule. Puneti-le in asa fel incat sa fie aproape una de cealalta dar sa nu se atinga. Indoiti folia astfel incat portiunile sudata sa atinga spatele celulelor. Sudati foli pe spatele celulelor.


În timp ce două seturi de celule sunt cu susul în jos, puneţi-le unul lângă altul, după cum doriţi sa arate pe panoul final. Asigurati-va caci capatul fiecarui set are folia conectata la partea opusa a celulelor. Acum, că acestea sunt poziţionate, tăiati o bucata de sarma pentru a conecta cele 2 folii.


Taiati 2 sarme a cate 6 cm fiecare. Una dintr ele o lipiti pe folia atasata pe partea din spate a celulei iar a 2-a conectati-o la dioda.


Acum lipiti firele adaptorului de baterie la firele panoului solar. Pentru a proteja panoul solar de ploaua acoperiti-l cu folia de plastic.
»»  read more

Despre Noi...

Acest site se adreseaza celor care vor sa invete cum sa faca lucruri noi, lucruri pe care probabil si-ar fi dorit sa le creeze, numai ca nu au stiut cum. Echipa acestui site va oferi zilnic instructiuni pentru realizarea unor diverse lucruri interesante si utile din domeniul energiei alternative. Daca aveti intrebari in legatura cu orice sau vreti sa publicati detaliat propriile voastre inventii pe acest blog nu ezitati sa ma contactati.

De asemena, daca cineva doreste sa faca reclama pe acest site il rog sa ma contacteze iar detaliile le vom stabili de comun acord.

Multumesc,
Mihai


»»  read more

luni, 18 ianuarie 2010

Contact

Apreciez foarte mult comentariile cititorilor si sugestiile lor in legatura cu continutul acestui site. Daca aveti intrebari in legatura cu orice articol de pe acest site sau vreo sugestie nu ezitati sa imi scrieti. De asemena sunt dispus la colaborari cu diferite situri sau firme care doresc sa isi faca reclama pe acest blog.



Your Name
Your Email Address
Subject
Message
Image Verification
captcha
Please enter the text from the image:
[ Refresh Image ] [ What's This? ]


»»  read more